آیا شیرین کننده های مصنوعی باعث چاقی می شوند؟

شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده های مصنوعی : برطبق گفته ها، شیرین کننده های مصنوعی گزینه مفیدی در مدیریت چاقی محسوب می شوند. با این حال، آیا واقعا چنین است؟ پاسخ را در این مقاله بیابید. کلمه «شیرین کننده» به هر نوع ماده ای گفته می شود که قادر به ایجاد طعم شیرین باشد. در این مقاله، ما بر شیرین کننده های مصنوعی بدون کالری تمرکز خواهیم کرد و به یک سوال معمول پاسخ می دهیم: آیا این شیرین کننده ها می توانند با چاقی مبارزه کنند؟ مقاله این توسط محقق و مترجم مجله جوان کاپ مائده قادری از سایت steptohealth ترجمه و گردآوری شده که می توانید در ادامه مطالعه کنید.

 

نیاز به شیرینی

در طول تاریخ، انسان ها تمایل به ترجیح غذاهای شیرین دارند. با این حال، در اوایل قرن18 ، آن ها به مضررات قند پی بردند. تقریبا در همان زمان، کلیشه های زیبایی زنانه به چهره ای لاغرتر تغییر کرد.هردو شرایط منجر به ایجاد اولین شیرین کننده بدون کالری در قرن 19 شد، که این موجب آسودگی خاطر مصرف کنندگان شد.از این گذشته، به نظر می رسید این راه حلی است که به آنها امکان می دهدغذاهای شیرین مصرف کنند بدون اینکه به سلامتشان آسیبی وارد شود. با این حال، آیا واقعیت دارد؟

 

شیرین کننده ها برای مصرف انسان بی خطر هستند

این یک اصل ثابت شده است که مصرف شیرین کننده ها برای انسان بدون خطر و مناسب است. با این وجود، رعایت حداکثر میزان مصرفی که سازمان های دولتی مقرر می کنند ، ضروری است. به طور کلی، دانشمندان فواید شیرین کننده های مصنوعی را در رابطه با پیشگیری، درمان و کنترل اضافه وزن اثبات کرده اند. به طور خاص،  متخصصان عمل خود را بر روی انسولین، اشتها، احساس سیری، سیستم پاداش غذایی، میکروبیوتای روده و چربی در میان  دیگرعوامل  مورد مطالعه قرار دادند. تمامی این موارد در اضافه وزن و چاقی نقش دارند. مصرف شیرین کننده ها برای شما بی خطر است به شرط آنکه حداکثر دوز توصیه شده را رعایت کنید.

 

آیا آن ها در مبارزه با چاقی سودمند هستند؟

به طور کلی، شواهد علمی از استفاده شیرین کننده های مصنوعی  برای کمک به مبارزه با چاقی پشتیبانی نمی کند. در اینجا برخی از دلایل عدم کارایی آن ها آورده شده است:

حتما بخوانید :   سندرم توره چیست؟

مکانیسم عمل شیرین کننده ها در انتشار انسلولین: انسولین هورمونی است که پانکراس آزاد می کند که گلوکز اضافی را از خون خارج می کند. برای این کار، گلوکز را به واحد های گلیکوژن و چربی در بدن تبدیل می کند. تا کنون دانشمندان معتقد بودند که شیرین کننده های بدون کالری قادر به  تحریک تولید انسولین نیستند ، با وجود درستی این مسئله، برخی تفاوت های ظریف وجود دارد.شیرین کننده ها  به طور مستقیم قادر به تحریک تولید انسولین نیستند اما آن ها می توانند این کار را غیر مستقیم انجام دهند.

این تاثیر غیر مستقیم به علت توانایی آن ها  درتسریع تخلیه معده و افزایش جذب روده است. از آن جایی که این مواد فاقد کالری هستند، مشکلی ایجاد نمی کنند.  با این حال اضافه کردن آن ها به غذاهایی که حاوی کالری هستند ( آب میوه، کوکی یا کلوچه، بیسکویت و محصولات لبنی ) می تواند منجر به افزایش گلوکز خون شود. در نتیجه می تواند منجر به افزایش انسولین خون شود.

شیرین کننده های مصنوعی بدون کالری می توانند تولید انسولین را به طور غیر مستقیم تحریک کنند.در نتیجه، سطح ناپایدارگلوگز بیانگر تحریک مکرر لوزالمعده برای تولید انسولین است.این می تواند به «مقاومت به انسولین» منجرشود که به نوبه خود منجر به افزایش خطر دیابت، اضافه وزن و چاقی می شود.

 

شیرین کننده های مصنوعی و تعادل انرژی

مفهوم تعادل انرژی به رابطه بین کالری هایی که می سوزانید و مصرف می کنید باز می گردد. تعادل انرژی مثبت بدین معنی است که کالری هایی که می سوزانید از کالری مصرفی بیشتر است و تعادل منفی  انرژی برعکس آن است. این شیرین کننده ها هیچ کالری ندارند. با این حال، آن ها فقط مردم را به توازن انرژی مثبت نزدیک می کنند زیرا:

  • عطر و طعم شیرین آن ها زیان بخش است.
  • تماس مکرر با شیرین کننده های مصنوعی وابستگی فرد به آن ها را افزایش می دهد.
  • اگر فرض کنیم که شیرینی آن ها توسط غذا های طبیعی غیر قابل دستیابی است، واضح است افرادی که آن ها را مصرف می کنند غذاهای مصنوعی را ترجیح می دهند.
  • این ها معمولا حاوی کالری بیهوده بیشماری هستند.
  • آن ها اثر ترمیکی یا گرمایی غذا را کاهش می دهند. این مفهوم به تعداد کالری مصرف شده اشاره دارد. این اتفاق در هنگام هضم، جذب و دفع مواد غذایی مصرف شده اتفاق می افتد. کاهش آن نشان دهنده کاهش در مصرف انرژی است، به همین دلیل خطر تعادل انرژی مثبت بیش تر است.
  • آن ها قادر به فعال کردن سیستم پاداش غذا نیستند. به همین دلیل است که کسانی که آن ها را مصرف می کنند، به دنبال پیگیری بی امان لذت، نیاز به خوردن مداوم دارند.
حتما بخوانید :   چگونه چای را بدون کتری درست کنیم

 

تاثیر شیرین کننده های مصنوعی بر میکروبیوتای روده

میکروبیای روده به باکتری هایی که در دستگاه گوارش شما در یک رابطه متقابل زندگی می کنند ، اشاره دارد که  آن ها  پس از دو سالگی در انسان ایجاد می شود. با این حال، می توانند در طول زندگی با چندین عامل تغییر کنند. رژیم غذایی یکی از آن هاست.

افراد چاق میکروبیوتای مشخصی دارند که به نوبه ی خود باعث افزایش چاقی می شود. اکنون می دانیم  که شیرین کننده  های مصنوعی در تغییر باکتری های سالم نقش دارند. شیرین کننده های مصنوعی بدون کالری قادر به  تولید میکروبیوتای روده معمولی برای افراد چاق هستند.

 

مکانیسم عملکرد شیرین کننده های مصنوعی بر سلول های چربی

سر انجام، نقش شیرین کننده های مصنوعی  در اندازه و تعداد چربی (سلول های چربی) متفاوت است. به طور کلی بستگی به ویژگی های شیرین کننده مصنوعی و همچنین ویژگی های مصرف کننده دارد.به همین دلیل شواهد علمی در این جا پاسخ گو نیست. با این حال، با توجه به همه مواردی که ذکر کردیم، شیرین کننده های مصنوعی متحدین خوبی در برابر اضافه وزن و چاقی نیستند. توجه داشته باشید که شیرنی بیش از حد، چه مصنوعی و چه طبیعی مضر است. توصیه ی ما به شما این است که تا جایی که می توانید قهوه و چای خود را با قند و یا سایر شیرین کننده ها  مصرف نکنید.

 

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.