بهار نارنج و خواص آن را بیشتر بشناسید

بهار نارنج

منشا گیاه بهار نارنج چین است، با وجود اینکه، در عصر میانی، میوه این گیاه مورد توجه بسیاری از کشورهای دنیا قرار گرفت. همچنین فواید گیاه بهار نارنج نیز مورد توجه پزشکان عرب زیادی در خاورمیانه واقع شد. در طول قرن شانزدهم، روغنی از گل های بهارنارنج استخراج شد که رایحه آن بسیار دل پذیر بود، ملکه ایتالیایی به نام آنا-مری دو نرولا، از روغن این گیاه بعنوان عطر روی لباس هایش استفاده می کرد. به همین خاطر نیز از آن زمان عطر گرفته شده از گیاه بهار نارنج مورد توجه اشراف و ثروتمندان قرار گرفته شده است. استفاده از این گیاه در پزشکی نیز از ابتدا مورد توجه پزشکان چینی قرار گرفت که هنوز نیز در مورد مصارف پزشکی این گیاه مشتاق به تحقیق و مشتاق به کشف درمان های بیشتر هستند.

در دهه 1500، اسپانیایی ها و پرتغالی ها بهارنارنج را به قاره امریکا آوردند. در اروپا، گل ها و روغن بهارنارنج بعنوان آرامبخش و نیز تسکین دهنده دردهای گوارشی و مشکلات عصبی، گلو درد و نیز بی خوابی مورد استفاده قرار می گرفت. در پزشکی سنتی کشور چین، از بهار نارنج برای درمان سوهاضمه نیز استفاده می شود. گیاه بهار نارنج خشک شده نیز برای تسکین درد نواحی گوارشی، رحم و نیز درمان اسهال مورد استفاده قرار می گرفت. در چین کنونی، هنوز نیز از این گیاه بعنوان درمان کننده استفاده می شوود. در پزشکی سنتی برزیل، گیاه بهار نارنج برای درمان استرس و بی خوابی مورد استفاده قرار می گیرد. در آمریکا نیز از گیاه بهار نارنج برای جلوگیری از سرطان های زنان، پوست و روده بزرگ استفاده می شود. در هایتی، این گیاه بهار نارنج بعنوان ضدعفونی کننده استفاده می شود. در ترکیه نیز بعنوان یک ماده آرامبخش و مسکن و نیز درمان التهاب های بیمار از آن استفاده می کنند. گیاه بهار نارنج کاربردهایی در زمینه بیماری های قارچی پوست نیز دارد. این مقاله توسط محقق و مترجم مجله جوان کاپ خانم بهنوش نامدار زاده گردآوری شده که می توانید در ادامه مطالعه کنید.

 

درخت بهار نارنج

 

گیاه بهار نارنج

این گیاه از شمال شرقی هندوستان تا بخش های شمالی میانمار و جنوب شرقی چین گسترش پیدا کرده است. این گیاه در کشورهای گرمسیری زیادی پرورش داده می شود و پاراگوئه، مراکش و اسپانیا سه کشور مهم و اساسی در تامین بهارنارنج دنیا هستند.

بهار نارنج یک گیاه آسیایی است. از پوست، گل، برگ و میوه آن در پزشکی و سلامت استفاده می کنند. روغن بهارنارنج از پوست یا گل این گیاه به دست می آید. این گیاه موادمعدنی به نام سینفرین در خود دارد که مانند افدرا است. در بیشتر محصولات بدنسازی و کاهش وزن این گیاه وجود دارد. در غذا نیز از گیاه بهارنارنج بعنوان طعم دهنده استفاده می شود. همچنین برای تهیه انواع مارمالاد و مربا از بهار نارنج استفاده می کنند. میوه بهارنارنج طعم تلخ و ترش دارد و بیشتر از همه در دو کشور مکزیک و ایران مصرف می شود. از پوست خشک شده میوه بهارنارنج نیز بعنوان ادویه در غذا می توان استفاده کرد.

این گیاه به طور کلی هم مصرف غذایی دارد و در فرآورده های پوستی از آن استفاده می شود. روغن این گیاه می تواند جای لک و زخم های پوستی را التیام بخشد. همچنین پوست گیاه بهارنارنج اشتها را زیاد می کند، و در عین حال می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند.

گیاه بهارنارنج بخاطر میوه معروف خود شناخته شده است و نیز از آن بعنوان گیاه درمانی نیز یاد می شود.

از روغن گیاه بهار نارنج برای طعم دهی به بسیاری از محصولات غذایی، نوشیدنی های غیرالکلی، دسر، آبنبات، پودینگ مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره پودرشده پوست بهار نارنج نیز در مکمل های غذایی برای کاهش وزن دیده می شود. قسمت های مختلف این گیاه مواد بسیاری دارد که برای همین هم مورد توجه همه قرار گرفته است. در برگ این گیاه، روغنی وجود دارد که در پزشکی و سلامت کاربردهای زیادی دارد. میوه، گل، پوست و حتی دانه های گیاه بهارنارنج سرشار از مواد مفید برای بدن است که مورد توجه بسیاری از پزشکان و محققان قرار گرفته است.

حتما بخوانید :   10 نوع چای گیاهی سالم

 

روش کاشت گیاه

گیاه بهار نارنج در خاک غنی و سنگین با مقدار زیادی شن و ماسه رشد می کند. این گیاه علاقه زیادی به نور دارد، بنابراین باید حتما در معرض نور آفتاب باشد. اسیدیته بودن بین پنج تا شش برای گیاه بهار نارنج بسیار مناسب است. در هنگام رشد گیاه بهار نارنج از کودهای شیمیایی استفاده نکنید، چرا که این دست مرکبات از کود بیزار هستند. هنگام آب دادن نیز باید دقت زیادی در میزان آبدهی به این گیاهان انجام دهید. چرا که آب کم یا بیش از حد می تواند فورا اثر خود را با زرد شدن برگ های گیاه نمایان کند. زمان مناسب آب دهی به گیاه بهار نارنج وقتی است که این گیاه کاملا خشک است، ولی باز هم دقت داشته باشید و اجازه ندهید به طور کامل خشک شود. گیاهان خفته قادر به تحمل درجه حرارت منفی شش درجه سانتی گراد هستند. بهتر است این گیاهان در هنگام آفتاب زود کاشت شوند. برخی از این گیاهان در ساحل سالکومبه در دوون هستند که بیش از 200 سال زندگی کرده اند. گیاه بهار نارنج بخاطر داشتن میوه های خوراکی در محیط های گرمسیری و معتدل رشد می کند. در بریتانیا این گیاه را در گلدان می کارند و در تابستان آنرا در حیاط و در فصل های سرد سال به گلخانه منتقل می کنند. دقت کنید که گیاه را نباید جابجا کنید، چرا که ریشه آن بسیار شکننده و آسیب پذیر است و امکان مردن گیاه وجود دارد. اگر گیاه بهار نارنج را در گلدان می کارید، دقت داشته باشید که مراقبت کافی را از آن بعمل آورید و نیز سعی کنید گلدان بزرگ و فضای جاداری را برای کاشت این گیاه در نظر بگیرید.

 

چای بهار نارنج

 

خواص چای بهار نارنج

همانطور که پیش تر گفته شد، این گیاه به خاطر خواص متعدد و خاص خود مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. برگ ها و گل های گیاه بهار نارنج حاوی موادی هستند که خواص ضدسرطانی دارد. همچنین پوست این گیاه در کمک به هضم غذا و گوارش کاربردهای زیادی دارد. در هر صد گرم چای بهارنارنج خالص، 37 تا 66 کالری انرژی موجود است. همچنین چربی و قند این چای صفر است و حدود یک گرم پروتئین در خود دارد. همچنین کربوهیدرات آن حدود 15 گرم است. در ادامه به تفصیل این خواص و فواید را با هم بررسی می کنیم :

 

1. درمان عفونت های قارچی

چای بهار نارنج در درمان مشکلات پوستی مانند قارچ های کف پا بسیار موثر است. مطالعات پیشین نشان می دهد که استفاده موضعی از این چای نیز در محل آن مشکل پوستی می تواند کمک قابل ملاحظه ای به درمان مشکل پوستی بکند. یکی از مزایای این استفاده این است که عوارضی جهت استعمال خارجی این چای در منابع علمی ذکر نشده است، پس با خیال راحت و با کمترین ریسک می توانید برای درمان مشکلات پوستی خود از این چای استفاده نمایید.

 

2. کمک به برطرف شدن زخم ها

از این چای می توان بعنوان مکمل داروهای شیمیایی برای برطرف شدن زخم ها و جراحات بدن استفاده کرد. با وجود اینکه این طرز مصرف لزوما رایج نیست، ولی مصرف چای بهار نارنج به شما ویتامین سی مورد نیاز بدن تان را می رساند و همین ویتامین سی می تواند به درمان و برطرف کردن جراحات بدن تان کمک کند. با نوشیدن حدود هشتاد میلی گرم چای بهار نارنج می توانید مطمئن باشید که پنجاه الی صد درصد نیاز بدن تان به ویتامین سی رفع شده است.

 

3. کمک به کاهش وزن

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف چای بهار نارنج همراه با مقدار مشخصی کافئین، می تواند به کاهش بدن انسان و حتی حیوانات کمک کند. ماده ای به نام سینفرین موجود در چای بهار نارنج در واقع به عنوان محرک عمل می کند. در حقیقت، این ماده در انسان موجب افزایش سرعت متابولیسم می شود.در حیوانات نیز، مصرف این چای موجب کاهش سی درصدی چربی بدن شان در طول یک پروسه سیزده هفته ای می شود.

حتما بخوانید :   فواید، طرز تهیه و عوارض جانبی چای ترش

 

4. کمک به کنترل دیابت

شواهدی وجود دارد که حاکی از آن است که مصرف چای بهار نارنج موجب کاهش کلوگز یا همان قند موجود در خون می شود. در تحقیقی که در سال 2017 در نیجریه انجام شد، نشان داده شد که بهار نارنج روغن بخصوصی در خود دارد که آنزیم های موثر برای درمان دیابت در آن وجود دارد. این ویژگی تنها محدود به چای بهار نارنج نمی شود، بلکه این خاصیت در انواع لیموها و نیز گریپ فروت دیده می شود.

 

5. کمک به پیشگیری از ابتلا شدن به سرطان

چای بهار نارنج حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به مبارزه با سلول های سرطانی بپردازند. همچنین تاثیرات ضدسرطانی این چای برای پیشگیری از سرطان کبد ثابت شده است. اگر چه این را نمی توانیم به طور قطعی بگوییم، ولی با این حال تحقیقات گسترده ای در این زمینه در حال انجام است که ممکن است به تولید مکمل های خاصی برگرفته از چای بهار نارنج منجر شود.

 

Properties of orange spring

 

منع مصرف مصرف بهار نارنج

اگر به میوه هایی نظیر پرتقال و لیمو حساسیت دارید، این چای نیز می توانید حساسیت های شما را تحریک کند. برخی از علائم حساسیت به پرتقال شامل حالت تهوع، دردهای شکمی و اسهال است. پس اگر این دردها بعد از مصرف پرتقال در شما بروز می کند، بهتر است در مصرف این چای دقت کنید و بیش از حد این چای را مصرف نکنید. همچنین میتوانید به پزشک برای بررسی اینکه این آلرژی در بدن تان هست یا خیر مراجعه کنید

نوشیدن چای بهار نارنج بدون خطر و عوارض خاصی است. فقط در برخی افراد مصرف بیش از حد آن ممکن است موجب عوارضی مانند سردرد، افزایش فشار خون و ضربان قلب شود. همچنین زنان باردار و شیرده نیز بهتر است برای اطمینان، پیش از نوشیدن چای بهار نارنج با پزشک خود مشورت کنند.

 

نحوه دم آوری چای بهار نارنج

برای دم کردن یک فنجان چای بهار نارنج خوشمزه شما به پنج دقیقه زمان برای مهیا کردن وسایل و ده دقیقه برای دم آوری این چای خوش طعم نیاز دارید. در کل پانزده دقیقه زمان گذاشتن برای دم آوری این چای ارزش دارد. ابتدا آب را به جوش بیاورید و تا زمانیکه آب جوش می آید، پوست نارنج را بگیرید. توجه داشته باشید که بخش های سفید رنگ آن را برای تهیه چای استفاده نکنید چرا که چای شما را تلخ می کند. بعد از آن می توانید قطعات کوچک زنجبیل را نیز برای طعم دهی بیشتر به آن اضافه کنید. در آخر آب جوش را روی این قطعات ترکیبی از پوست نارنج و زنجبیل بریزید و ده دقیقه صبر کنید تا دم بیاید. این چای را هم می توانید گرم و هم سرد بنوشید. هر یک فنجان چای بهارنارنجی که می نوشید پنج کالری دارد. نوش جان!

 

نتیجه گیری

چای بهار نارنج با طعم بینظیرش بی شک یکی از مکمل هایی است که می تواند به کاهش حجم چربی بدن شما کمک کند. همچنین عوارض جانبی بخصوصی در این چای دیده نشده است و می توانید به راحتی و با خیال راحت مقدار مشخصی از این چای را در برنامه غذایی خود بگنجانید. دقت داشته باشید که بیش از حد مصرف کردن این چای مانند هر ماده غذایی دیگر ممکن است عوارضی را در بدن شما نشان دهد، بنابراین معقول و به اندازه از این دمنوش مصرف کنید.

 

 

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.