فواید، طرز تهیه و عوارض جانبی چای ترش

چای هیبسکوس

از مزایای سلامتی چای ترش می توان به کنترل و کاهش فشار خون بالا، کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت کبد اشاره کرد. چای ترش همچنین به بهبود هضم و درمان افسردگی کمک می کند.

علاوه بر این تحقیقات نشان می دهند که چای ترش ممکن است سوخت و ساز بدن را تسریع کرده و به کاهش وزن تدریجی و سالم کمک کند. این چای سرشار از ویتامینC  مواد معدنی، و آنتی اکسیدان است. بنابراین تصمیم گرفتم که تحقیقات خود را در این زمینه شروع کنم تا دقیقاً بفهمم چرا ما باید و یا نباید شکلات داغ بنوشیم. این مقاله توسط محقق و مترجم مجله جوان کاپ مائده قادری از سایت organicfacts ترجمه و گردآوری شده که می توانید در ادامه مطالعه کنید.

 

چای ترش چیست؟

چای ترش که به آگوا د جامائیکا نیز معروف است با جوشاندن قسمت هایی از گیاه چای ترش تهیه می شود. این چای به رنگ سرخ یا قرمز مگنتی است و طعمی ترش دارد.

این چای یک نوشیدنی بسیار محبوب در سراسر جهان است و اغلب به عنوان یک چای دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. گل های چای ترش نام های مختلفی دارند و در بعضی مناطق به “روزله” معروف هستند. این ماده در سراسر دنیای چای خوری به طور گسترده در بازار موجود است و بسته به نوع علاقه شما می تواند گرم یا سرد مصرف شود.

 

چای ترش

 

مواد موجود در چای ترش

چای ترش به طور طبیعی کالری کمی دارد و فاقد کافئین است. براساس بانک اطلاعاتی USDA ، این ماده غذایی دارای مواد معدنی مناسبی از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. همچنین حاوی ویتامین های دسته B  مانند نیاسین و اسید فولیک است. این چای منبع خوبی از آنتوسیانین است، که آن را برای کنترل سطح فشار خون بالا، سرماخوردگی و عفونت های دستگاه ادراری (UTI) مناسب و مفید می کند.

 

مواد تشکیل دهنده ی چای ترش :

  • آب 58  g
  • ذرات خاک g42
  • کلسیم mg 8
  • آهن mg08
  • منیزیم mg 3
  • فسفر  mg1
  • پتاسیم mg 20
  • سدیم mg 4
  • روی  mg04/0
  • منگنز mg 48/0
  • نیاسین mg 04/0
  • فولات( کل) mg 1
  • فولات، ماده غذایی میکروگرم 1
  • فولات، DFE ، میکروگرم 1
  • کولین (کل) میلی گرم 0.4

 

فواید سلامتی چای ترش

در زیر مزایای مختلف چای ترش که می تواند به تناسب اندام بدن کمک کند، آورده شده است. ادامه مطلب را بخوانید و سلامتی خود را بهبود بخشید.

 

1. کنترل فشار خون

گزارشی از AHA  (انجمن قلب آمریکا) که در نوامبر 2008 منتشر شد، حاکی از آن است که مصرف این چای باعث کاهش فشار خون در بزرگسالان می شود. همچنین بیان می کند که 1/3 بزرگسالان در ایالات متحده از فشار خون بالا رنج می برند.

یک مطالعه منتشر شده در مجله  اتنوفارماکولوژی حاکی از آن است که گیاه چای ترش دارای خواص ضد فشار خون و محافظت کننده از قلب است که می تواند برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند و افرادی که در معرض خطر بالای بیماری های قلبی عروقی هستند مفید باشد. طبق یک تحقیق در سال 2010 که در دانشگاه تافتز در بوستون انجام شد، چای ترش به دلیل خاصیت ضد التهابی خود می تواند فشار خون را تا 10 درجه کاهش دهد. برای اینکه این بهبود چشمگیر رخ دهد، باید چند فنجان از این چای را هر روز به مدت چند هفته به طور مرتب مصرف کنید. چای ترش همچنین دارای خواص ادرارآوری است که باعث افزایش ادرار و همزمان کاهش فشار خون می شود.

 

2. کاهش وزن

طبق مطالعه ای که در کتابخانه ملی پزشکی منتشر شده است، عصاره های چای ترش به دلیل خواص تنظیم کننده متابولیسم به جلوگیری از چاقی کمک می کند. تحقیق دیگری که در مجله اتنوفارماکولوژی منتشر شد، نشان داد که چای ترش چگونه وزن بدن را در موش های چاق کاهش می دهد.

 

3. کاهش کلسترول خون

یک مطالعه تحقیقاتی که بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شده است، حاکی از آن است که مصرف گیاه و چای ترش باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیریدها و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا می شود که به مدیریت این بیماری غیرقابل پیش بینی کمک می کند.

چای ترش  به کاهش سطح کلسترول LDL  (بد) در بدن کمک می کند، در نتیجه به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کرده و از رگ های خونی در برابر آسیب محافظت می کند. خواص هیپولیپیدمی و قند خون چای ترش می تواند برای کسانی که از اختلالات قند خون مانند دیابت رنج می برند مفید باشد.

 

4. محافظت از کبد

مطالعات حاکی از آن است که خاصیت آنتی اکسیدانی چای ترش ممکن است به درمان بیماری های کبدی کمک کند. طبق مطالعه ای که در سال 2014 در مجله غذا ها و کاربردشان منتشر شد، هنگامی که 19 فرد چاق به مدت 12 هفته  چای ترش مصرف کردند، بهبود چشمگیری در عارضه ی کبدی  آنان مشاهده شد. استئاتوز کبدی عارضه ای است که موجب تجمع چربی در کبد می شود. این عارضه می تواند منجر به نارسایی کبد شود.

حتما بخوانید :   10 نوع چای گیاهی سالم

چای ترش همچنین از آنتی اکسیدان هایی تشکیل شده است که به محافظت از بدن در برابر بیماری ها کمک می کند زیرا به خنثی سازی رادیکال های آزاد موجود در بافت ها و سلول های بدن کمک می کند. بنابراین، نوشیدن اکسیدان های مفید این چای بی نظیر می تواند طول عمر شما را با حفظ سلامتی کلی طولانی تر کند.

 

گیاه چای ترش

 

5. خواص ضد سرطان

چای ترش حاوی اسید پروبیکتیک  است که دارای خواص ضد توموری و آنتی اکسیدانی است. مطالعه انجام شده توسط گروه و موسسه بیوشیمی در کالج پزشکی و دندانپزشکی چونگ شان  در تایچونگ، تایوان نشان می دهد که گیاه چای ترش می تواند با ایجاد آپوپتوز، که به عنوان مرگ سلولی برنامه ریزی شده شناخته می شود، رشد سلول های سرطانی به ویژه سلول های سرطان خون انسان را کاهش دهد.

مطالعه دیگری توسط کارینا اچ گلدبرگ و تیم تحقیقاتی وی گزارش داد که عصاره های گیاه چای ترش ممکن است از رشد سلول های سرطانی پوست جلوگیری کند. علاوه بر این ، لین و همکارانش در تحقیقات خود مشخص کردتد که چای ترش باعث آپوپتوز یا مرگ سلول در سلول های سرطانی معده می شود. با این حال، تحقیقات و شواهد علمی بیشتری برای تأیید پتانسیل ضدسرطانی چای ترش مورد نیاز است.

 

6. خاصیت ضد التهابی و ضد باکتری

چای ترش سرشار از اسید اسکوربیک است، همچنین به عنوان منبع غنی ویتامین C  شناخته می شود .این ماده مغذی بدن شما تقویت کرده و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می کند. چای ترش همچنین به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی شناخته شده است.

در مطالعه ‌ای که در مجله دارو و سم شناسی شیمیایی منتشر شده است، هنگامی که به موش ها چای ترش داده شد، تعداد آنزیم های آنتی اکسیدانی در بدن آن ها افزایش یافته و اثرات مضر رادیکال های آزاد را نیز به کمتر از 92 درصد کاهش یافت. با این حال این مطالعه بر روی حیوانات صورت گرفته  است، تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که چگونه آنتی اکسیدان موجود در چای ترش بر انسان تأثیر می گذارد.

 

7. خاصیت ضد افسردگی

چای ترش حاوی ویتامین ها و مواد معدنی، به ویژه فلاونوئیدها است که در برخی مطالعات حیوانی با خاصیت ضد افسردگی همراه بوده اند. براساس تحقیقات منتشرشده در مجله فارماکولوژی، مصرف چای ترش ممکن است به تسکین سیستم عصبی کمک کند و با ایجاد احساس آرامش در ذهن و بدن ممکن است اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.

 

8. بهبود عملکرد هاضمه

بسیاری از افراد برای بهبود هضم غذا چای ترش می نوشند زیرا هم دفع ادرار و هم  مزاج را منظم می کند. مطالعه ای که در مجله بیوتکنولوژی و بیوشیمی منتشر شده است، می گوید: از آنجایی که خاصیت مدر دارد، از آن برای درمان یبوست، بهبود سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز استفاده می شود.

 

چگونه چای ترش تهیه کنیم؟

چای ترش دارای یکسری فواید سلامتی است. می توانید گل های خشک شده آن را به راحتی از فروشگاه های بخش یا پورتال های آنلاین دریافت کنید. اگر آن ها را در باغ خود عمل بیاورید، بهترین کار را انجام داده اید. رنگ قرمز موجود در چای به دلیل همین گل ها است. بنابراین، بدون اندکی تامل بیایید نگاهی به نحوه تهیه آن بیندازیم.

 

مواد مورد نیاز:

  • 2 قاشق چایخوری گل چای ترش
  • 1 فنجان آب جوش
  • چوب دارچین اختیاری
  • میخک اختیاری
  • چای کیسه ای اختیاری
  • نجبیل اختیاری
  • برگ نعناع (اختیاری)

 

طرز تهیه :

  1. روی اجاق گاز، یک کتری آب را بجوشانید. در ضمن، در صورت عدم وجود، تمام مواد لازم را برای دستور العمل را از قبل تهیه کنید.
  2. 2 قاشق چایخوری از گل های خشک شده گیاه را که برابر با 10 میلی گرم  است برداشته و به آب جوش اضافه کنید. بسته به اینکه چای شما چقدر غلظت داشته باشد، آزادید که مقدار آن را کم و زیاد کنید. در اینجا توجه به این نکته مهم است که چای ترش کافئین ندارد، بنابراین افزودن مقدار زیادی از آن تاثیر بدی بر سلامتی شما نخواهد داشت.
  3. پس از جوشاندن آب، آب را به آرامی و به طور پیوسته درون یک قوری بریزید. حتما از دستکش استفاده کنید تا از دست شما در برابر هر نوع سوختگی محافظت شود.
  4. گر می خواهید به چای خود کافئین اضافه کنید، یک عدد چای کیسه ای به معجون اضافه کنید. اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد. در حالی که منتظر می مانید، گل های گیاه طعمی تا حدی تند و ملایم به آب می بخشد. اگر می خواهید چای شما غلیظ باشد، اجازه دهید بیش از 5 دقیقه دم شود.
  5. پس از اتمام، چای را با استفاده از صافی فلزی درون فنجان خود بریزید. اگر قوری شما فیلتر داخلی داشته باشد، روند کار آسانتر خواهد شد. برخی از افراد دوست دارند گلبرگ های چای ترش را جویده و ترجیح می دهند که آن ها را صافی رد نکنند. اگر دوست دارید می توانید آن را امتحان کنید.
  6. فراموش نکنید که شیرین کننده دلخواه خود را به نوشیدنی اضافه کنید. اگر می توانید آن را با عسل امتحان کنید، زیرا خیلی با طعم ترش چای مطابقت دارد. بسته به انتخاب خود می توانید شکر یا استویا را نیز اضافه کنید.
حتما بخوانید :   فواید چای گیاهی برای سلامتی

 

نکات مهم

چای ترش ارگانیک طعمی کاملاً شبیه به قره قروت دارد. همچنین می توانید بسته به سلیقه خود ادویه هایی مانند دارچین، میخک، جوز هندی، برگ نعناع، لیمو یا زنجبیل اضافه کنید. چای ترش همراه با زنجبیل یکی از طعم های محبوب است زیرا به آن چای تعادل گل و ادویه می دهد.

 

عوارض جانبی چای ترش

اگرچه چای ترش تقویت کننده سلامتی وبه کاهش وزن طبیعی کم می کند اما عوارض جانبی احتمالی وجود دارد که باید از آن ها آگاه باشید.

  • فشار خون : از مزایای سلامتی چای گیاه ترش می توان به کاهش فشار خون اشاره کرد. بنابراین  گفته افرادی که فشار خون پایین  دارند بایستی از مصرف آن خودداری کنند. این بیماری ممکن است باعث ضعف، سرگیجه شود و حتی اگر توسط کسی که فشار خون پایین داشته باشد مصرف شود، به قلب یا مغز آسیب برساند.
  • حاملگی و بارداری : طبق مقاله ای که در BJOG (یک مجله بین المللی زنان و زایمان) منتشر شد چای ترش برای خانم های باردار توصیه نمی شود، خصوصاً به دلیل داشتن اثرات آمنیوگرافی که باعث تحریک قاعدگی یا جریان خون در رحم یا ناحیه لگن می شود. براساس گفته های MedlinePlus  در صورت مصرف این چای قبل از خواب می تواند حالات لرز، یبوست و ناراحتی معده ایجاد شود. برای کسانی که تحت درمان های هورمونی یا قرص های جلوگیری از بارداری هستند، توصیه می شود در مورد مصرف این نوع چای با متخصص زنان و زایمان مشورت کنند.
  • دیابت و جراحی : چای ترش ممکن است قند خون قند خون را کاهش دهد، بنابراین بهتر است در صورت ابتلا به دیابت یا برنامه ریزی برای انجام عمل جراحی با پزشک خود مشورت کنید.
  • موارد دیگر : برخی از افراد ممکن است بعد از نوشیدن چای ترش دچار مسمومیت شده یا دچار توهم شوند. بنابراین، جوانب احتیاط را رعایت کنید تا بدانید بدن شما چگونه به چای واکنش می دهد. تا بدانید که تأثیرات آن بر روی سیستم شما چیست. همچنین پس از مصرف چای ترش رانندگی نکنید و بر روی ماشین آلات سنگین کار نکنید.
  • آلرژی : بعضی از افراد هنگام مصرف چای ترش، دچار واکنش های آلرژیک مانند خارش، قرمز شدن چشم، التهاب سینوسی یا تب یونجه می شوند.

توجه : در صورت استفاده از داروهایی مانند کلروکین، داروهای ضد دیابت، یا سیسمواستاتین قبل از استفاده از چای ترش با پزشک خود مشورت کنید.

 

خواص چای ترش

 

سوالات متداول

 

آیا چای ترش برای شما مفید است؟

افراد زیادی آگاه نیستند که تقریباً 15-30٪ چای ترش از اسیدهای آلی تشکیل شده است. این اسیدها اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک هستند. آن ها معمولاً در میوه هایی مانند انگور و شراب یافت می شوند. آن ها به تقویت سیستم ایمنی، بهبود پوست، کاهش فشار خون و کلسترول، کنترل التهاب و بهبود مشکلات هضم کمک می کنند. چایترس دارای اثرات ادرار آور و کلریتیک است، بنابراین با کاهش فشار خون و افزایش هضم، ویسکوزیته خون را کنترل می کند.

 

چه مقدار چای ترش باید بنوشم؟

اگر نسخه بدون کافئین این چای را داشته باشید  پسبسیار قوی نیست. در حالت ایده آل، یک فنجان از این دم کرده برای بهره مندی از مزایای سلامتی که در بالا ذکر شد کافی است. مصرف بیش از این میزان می تواند خطر بروز برخی عوارض جانبی را افزایش دهد. توصیه می شود قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

 

چای ترش را از کجا تهیه کنیم؟

اگر گل هایی که در حیاط خانه خود رشد می کنند، می توانید به راحتی چای ترش خود را تهیه  کنید. اگر به گیاه آن دسترسی ندارید، چای بهتر است با استفاده از :

  • گل های ارگانیک خشک گیاه
  • کیسه های چای ترش

آن ها هم به صورت آنلاین و هم در سوپرمارکت های محلی در دسترس هستند. از چای ترش به عنوان یک نوشیدنی ورزشی برای رفع تشنگی استفاده می شود. برای این منظور، چای ترش به عنوان یک چای سرد مصرف می شود. بسیاری از افراد این چای را در رژیم غذایی خود دارند زیرا این نوع چای توانایی خنک سازی سریع بدن را دارد. شما می توانید چای ترش را به عنوان یک چای گرم یا یک چای سرد بنوشید. اگر می خواهید در زمستان خود را گرم نگه دارید، آن را دم کرده و بلافاصله بنوشید. در صورتی که نمی خواهید آن را گرم بنوشید، در طول تابستان، شما می توانید دم کرده ی سرد شده ی چای ترش را میل کنید. آماده سازی چای ترش حدود 20 دقیقه طول می کشد و سپس می توانید خود را به روشی سالم و با طراوت خنک کنید. پس همین الان بروید و یک فنجان چای ترش سرشار از مزیت را دم کنید.

 

برای مشاهده و خرید لیوان چای ترش کلیک کنید

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.