رژیم غذایی برای عدم تحمل فروکتوز ارثی و سوء جذب فروکتوز

رژیم غذایی برای عدم تحمل فروکتوز ارثی و سوء جذب فروکتوز

رژیم غذایی برای عدم تحمل فروکتوز ارثی و سوء جذب فروکتوز:

بسیاری از افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز نسبت به غذاهایی که باید و نباید مصرف کنند بی اطلاع هستند. برای برطرف کردن این مشکل، قبل از هر چیز، مهم است که در مورد مؤلفه ای که باعث عدم تحمل می شود، چه غذاهایی حاوی آن است و فرد از چه بیماری خاصی از رنج می برد، اطلاعاتی را کسب کنیم.

با این حال، رژیم های بسیاری برای افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز وجود دارد. بنابراین، هنگامی که آن ها در مورد نکات فوق شفاف هستند، پیروی از رژیم غذایی مناسب مشکلی نخواهند داشت.

فروکتوز یک قند ساده است که به طور طبیعی در میوه ها یافت می شود. به طور معمول، به عنوان ساکاروز مصرف می شود. این ماده چیزی نیست و کمتر از قند مصرفی که همه ما می شناسیم و دوست داریم نیست. هنگامی که ساکاروز مصرف می کنید، به اجزای آن در روده تقسیم می شود، در نتیجه ی تجزیه ی آن گلوکز و فروکتوز آزاد می شود.

همچنین مهم است بدانید که سوربیتول منبع دیگری از فروکتوز است. این ماده شیرین کننده ای است که در هنگام سوخت و ساز بدن، می تواند فروکتوز تولید کند.

علاوه بر این، فروکتوز، در شرایط عادی، باید توسط سلول های روده شما جذب شود و در بدن شما متابولیزه شود تا بتوانید از خواص آن استفاده کنید. افرادی که از عدم تحمل فروکتوز رنج می برند، بدن آن ها در جذب و متابولیسم این قند ساده مشکل دارد.

برای شناخت رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به عدم تحمل فروکتوز، تفکیک بین عدم تحمل فروکتوز ارثی و سوء جذب فروکتوز ضروری است.

مقاله رژیم غذایی برای عدم تحمل فروکتوز ارثی و سوء جذب فروکتوز توسط محقق و مترجم مجله جوان کاپ خانم مائده قادری از سایت  steptohealth ترجمه و گرد آوری شده که می توانید در ادامه مطالعه کنید.

حتما بخوانید :   7 نوشیدنی سالم برای کودکان

عدم تحمل فروکتوز ارثی

علت این بیماری جهش ژنتیکی است که بر متابولیزه شدن فروکتوز تأثیر می گذارد که در 1نفر از 20،000 نفر رخ می دهد. این جهش باعث می شود که این افراد فاقد آنزیمی باشند که در واکنش های بیوشیمیایی بدن وجود دارد: فروکتوز-بیس فسفات آلدولاز B یا آلدولاز B.

این عارضه یک اختلال گوارشی است که جذب فروکتوز را مختل می کند. این بیماری حدود 30 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد. بیماران مبتلا به این بیماری دارای سلول هایی در روده خود هستند که قادر به جذب فروکتوز نیستند. بنابراین، علائم  نارسایی های گوارشی رخ می دهند.

رژیم غذایی که باید دنبال کنید بستگی به تشخصی شما از آن بیماری دارد

رژیم غذایی برای افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز ارثی

افراد مبتلا به این نوع عدم تحمل فروکتوز باید رژیم غذایی دقیقی را دنبال کنند. آن ها نمی توانند بیش از یک یا دو گرم از این قند را مصرف کنند.

بنابراین، مهم است که بیمار تمام برچسب های مواد غذایی را بخواند تا از عاری از فروکتوز باشد. متأسفانه، افرادی که از این اختلال رنج می برند، نمی توانند بیشتر غذاهای تولید شده را مصرف کنند.

برای به دست آوردن ترکیب غذاهایی که افراد با عدم تحمل فروکتوز ارثی می توانند و نمی توانند مصرف کنند، لیست زیر را بخوانید:

  • غذاهای مجاز
  • شیرین کننده ها شربت گلوکز، ساکارین، سیکلامات.
  • میوه ها (فقط بعضی اوقات). آووکادو، زیتون رسیده.
  • سبزیجات خردل، کلم بروکلی، اسفناج، سیب زمینی، قارچ ،کاسنی.
  • سبزیجات با مصرف محدود. کرفس، آب تره، کلم، خیار، کاهو، گل کلم.
  • گوشت و ماهی تازه و محصولات جانبی آن ها. آرد گندم، جو دوسر، ذرت، چاودار، نان سفید، برنج.
حتما بخوانید :   3 رژیم لاغری مناسب سلامتی

مبتلایان به این اختلال نمی توانند گوشت و ماهی های فرآوری شده حاوی فروکتوز، ساکاروز یا سوربیتول مصرف کنند. همچنین، آن ها نمی توانند نوشیدنی هایی مانند شیر سویا، شیر تغلیظ شده، ماست میوه یا گوجه فرنگی را در میان سایر غذاها مصرف کنند.

بنابراین، آن ها باید رژیم های محدود شده با فروکتوز را رعایت کنند. این محدودیت بسته به اینکه آیا از سوء جذب کامل یا جزئی و میزان عدم تحمل آن ها رنج می برید، متفاوت خواهد بود.

اگر بیمار از سوء جذب کامل رنج می برد، رژیم غذایی آن باید مشابه افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز ارثی باشد. به عبارت دیگر، آن ها باید از خوردن غذاهایی که حاوی فروکتوز یا ساکاروز هستند خودداری کنند.

از طرف دیگر، افراد مبتلا به سوء جذب جزئی، که شایع ترین نوع آک است، می توانند غذاهای کم قند مصرف کنند. آن ها حتی می توانند مقدار متوسطی از غذاهای پر فروکتوز را مصرف کنند.

در اینجا برخی از غذاهای غنی از فروکتوز وجود دارد:

  • زردآلو خشک، خرمالو، و گیلاس.
  • سیب و گلابی. سیب، گلابی و انگور.

 

در مقابل، در اینجا برخی از غذاهای کم فروکتوز وجود دارد:

  • پاپایا، آووکادو، نارگیل و مغزهای مغذی.
  • فندق و شاه بلوط.
  • کنگر فرنگی، بادمجان، چغندر و قارچ.
  • شیر، پنیر و تخم مرغ.
  • گوشت و ماهی تازه

با وجود همه این نشانه ها، مهم است که اگر از هر یک از این عارضه ها  رنج می برید، به توصیه های متخصص توجه کنید تا بتوانند بر اساس نیازهای فردی خود در تصمیم گیری در مورد رژیم غذایی شخصی به شما کمک کنند.

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.