گیاه به لیمو خواص شگفت انگیز و فوق العاده ای دارد، از جمله خواص جذاب گیاه به لیمو می توان به تقویت عضلات، کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین مشکلات و ناراحتی های معده، کاهش تب و دمای بدن، تسکین اعصاب و رفع گرفتگی عضله اشاره کرد. همچنین گیاه به لیمو برای کاهش وزن به طور گسترده در رژیم های غذایی لاغر کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این مقاله توسط محقق و مترجم مجله جوان کاپ مائده قادری از سایت organicfacts ترجمه و گردآوری شده که می توانید در ادامه مطالعه کنید.
گرچه گیاه به لیمو به صورت بومی در آمریکای جنوبی وجود دارد، اما به دلیل اثرات دارویی و خاصیت دارویی قدرتمند این گیاه، از آن به عنوان یک افزودنی غذایی، باعث شده است که به یک گیاه مهم و قابل دسترس در سراسر جهان تبدیل شود. به لیمو از نظر علمی با نام Aloysia citrodora شناخته می شود. نام متداول دیگر این گیاه علاوه بر به لیمو، آلویزیا است. این گیاه یک بوته چند ساله است که رایحه ای قوی تر از لیمو دارد. این راحیه ی تند هنگام لمس برگ ها و گل های آن شدت می یابد. درختچه به لیمو می تواند به ارتفاع 2-3 متری برسد. این درختچه دارای گل های بنفش و سفید کوچک و زیبایی است.
استفاده گسترده از به لیمو به عنوان یک افزودنی غذایی و طعم دهنده، به ویژه در غذاهایی مانند مرغ و ماهی و همچنین سالادها، تزئینات، مرباها و انواع نوشیدنی ها به امری رایج تبدیل شده است. با این حال، کاربردهای سنتی به لیمو به عنوان یک گیاه دارویی دوباره مد شده است، به خصوص از آنجا که تحقیقات مدرن، تعداد زیادی از اجزای منحصر به فرد آن را نشان گرفته اند و ثابت کرده اند که این گیاه برای سلامتی انسان بسیار مفید است.
روغن ضروری به لیمو، هنگام استخراج، حاوی غلظت بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی، از جمله ورباسکوزید، نرول، ژرانیول و سیترال است. رایج ترین کاربرد به لیمو علاوه بر تهیه ب مکمل های قرص گیاهی، مصرف به عنوان یک چای گیاهی است. برگ های به لیمو را می توان خشک کرد و سپس به عنوان یک چای دم کرد تا باعث تقویت بسیاری از اندام ها و فرآیندهای متابولیکی شود.
بیایید نگاهی دقیق تر به خواص و فواید چشمگیر گیاه به لیمو برای سلامتی بدن بیندازیم.
با این که چای سبز اغلب برای کسانی که رژیم دارند پیشنهاد می شود، اما گیاه به لیمو نیز می تواند برای کاهش وزن موثر واقع شود. هر لیوان از این گیاه فقط 2 کالری دارد، اما مخلوطی غنی از ترکیبات آلی موثر را برای بدن فراهم می کند. به لیمو باعث کاهش “میان وعده ها” می شود، بنابراین از میان وعده خوردن بین وعده ها و به خطر انداختن رژیم غذایی جلوگیری می کند. یک مطالعه نشان داد که به لیمو با تأثیر بر هورمون های خاصی، یعنی هورمون های گرلین و پپتید 1 مانند گلوکاگون، که باعث کنترل اشتها می شوند، باعث کاهش اشتها می شود.
این مورد، یعنی تقویت عضلات از ویژگی های منحصر به فرد این گیاه است که اغلب در چای های ساده قابل مشاهده نمی باشد.
تحقیقات نشان داده است که هنگامی که از چای به لیمو به عنوان مکمل استفاده می کنید، خاصیت آنتی اکسیدانی زیاد آن باعث بهبود یافتن آسیب وارد شده به ماهیچه ها در طول تمرین می شود، بدون اینکه از رشد عضلانی اضافی بدن و افزایش قدرت بدن جلوگیری کند. این باعث می شود که گیاه به لیمو به یک همراه و دوست عالی قبل یا بعد از تمرین تبدیل شود.
آرتروز و صدمات وارد شده می توانند باعث آسیب دیدگی مفاصل و تحرک ما شوند. با بالاتر رفتن سن ما هنگام آسیب و ضرب دیدگی، احساس ترمیم بافت های بدن به صورت کامل مشکل است زیرا مفاصل ما دائماً مورد استفاده قرار می گیرند و به ندرت در زمان کوتاه به بهبودی مناسب دست می یابند. به لیمو با کاهش درد مفصل و بهبود سریعتر آسیب های مربوط به مفصل ارتباط مستقیم دارد. این خاصیت در درجه اول به دلیل سطح چشمگیر آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهاب این این گیاه کوچک است. یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی برای جایگزین ها و مکمل ها نشان داد که پس از 9 هفته درمان با به لیمو و امگا 3، افراد با کاهش چشمگیر درد و سفتی و همچنین بهبود عملکرد بدنی مواجه شدند.
استرس اکسیداتیو نتیجه فعالیت رادیکال آزاد و حضور آن ها در تمام اعضای بدن ما است که با کشش بیش از حد و با جهش سلولی و بیماری های مزمن، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. تحقیقات انجام شده عنوان می کنند که گیاه به لیمو به پایین آمدن سطح استرس اکسیداتیو و تقویت سلامت کلی بدن کمک می کند.این مطالعات اثبات کرده اند که با تسریع فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی موجب کاهش نشانگرهای آسیب التهابی عروقی می شود.
چای به لیمو همچنین دارای برخی از خصوصیات تسکین دهنده است که به طور سنتی برای تسکین مشکلات معده و سوء هاضمه در فرهنگ های مختلف مورد اعتماد افراد قرار می گیرد. این داروی گیاهی دارای ویژگی های ضد درد است که به آن کمک می کند تا معده را آرام کرده و گرفتگی و نفخ را از بین ببرد. چرا که گرفتگی و نفخ می توانند منجر به ناراحتی و مشکلات دستگاه گوارش شوند. همانطور که قبلا ذکر شد، چای به لیمو با تأثیر بر هورمون های خاصی که اشتها را کنترل می کنند، به تنظیم اشتها کمک می کند. این امر به جلوگیری از ناراحتی های همراه با پرخوری کمک می کند.
در طب سنتی آمریکای جنوبی، به لیمو به عنوان یک معرق یا عرق آور مورد اعتماد و استفاده ی افراد قرار گرفته شده بود، به این معنی که تعریق را تحریک می کند، بنابراین به دلیل کاهش تب و تسریع بهبودی برای کسانی که از بیماری های التهابی نج می بردند مورد استفاده قرار گرفته می شد.
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در گیاه به لیمو می تواند در تعادل هورمونی بدن تأثیر داشته باشد. گرچه این اثر چشمگیر نیست، اما به عنوان یک نوشیدنی آرام بخش شناخته شده است و برای کسانی که دچار ناراحتی های عصبی یا استرس مزمن هستند تجویز می شود، زیرا می تواند ذهن را راحت کرده و بدن را آرام کند.
آخرین ویژگی مفید به لیمو، خاصیت خلط آور آن است. این بدان معناست که نوشیدن چای می تواند باعث ازدحام احتقان در مجاری تنفسی شده و به از بین بردن بلغم و مخاط آن سیستم کمک کند. بلغم می تواند یک بستر برای تجگع و تولید تولید باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا باشد، بنابراین نوشیدن چای که می تواند به خلاص شدن از آن مواد ناخواسته کمک کند، قطعاً روش خوبی برای بهبود سیستم ایمنی بدن شما است.
به لیمو گیاهی است که در آمریکای جنوبی رشد می کند و بومی آنجا است. از گیاه به لیمو در تهیه ی چای و دمنوش، ژله و دسرها استفاده می شود. برخی از مردم با استفاده از به لیمو بستنی مورد علاقه ی خود را تهیه می کنند.شما می توانید این گیاه را به صورت یک چای خالص خوشمزه و یا ترکیب با گیاهان دیگر مانند نعناع تهیه کرده و میل کنید. چای به لیمو را به دو صورت چای داغ و چای سرد می توان سرو کرد. ما در اینجا دستورالعمل تهیه ی چای به لیمو همراه با نعناع را برای شما آورده ایم.
زمان آماده سازی این چای 10 دقیقه می باشد. شما می توانید با استفاده از مقدار های ذکر شده دوفنجان چای خوش طعم تهیه کنید.
مواد مورد نیاز:
هشدار : علی رغم این تصویر به طور کلی مثبت به لیمو، برخی از افرادی درماتیت خفیف به عنوان یک واکنش حساسیتی خفیف رنج می برند و همچنین، کسانی که از بیماری کلیوی رنج می برند، دقت داشته باشند که مواد موجود در آن می تواند عارضه شما را بدتر کند، بنابراین از استفاده از به لیمو خودداری کنید. قبل از تغییر رژیم سلامتی یا جایگزینی داروی دارویی با داروی گیاهی، با یک متخصص پزشکی متخصص مشورت کنید.